2 Kasım 2015 Pazartesi

Armutlu Kup




































Armutlu Kup

Malzemeler:
4 adet orta boy armut
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tutam tuz

1 adet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

Mevsim sonbahar. Yapraklar sararmaya başladı, yavaş yavaş kışa hazırlanıyor. Meyveler sebzelerde öyle. Yaz meyveleri yerini kış meyvelerine bırakıyor artık. Armut yazın en çok sevdiğimiz meyvelerdendir değil mi? Bugün ben meyveyle tatlıyı birleştirdim yine. Armutlu güzel bir kup yaptım, sizinle paylaşmak istedim.

İlkönce armutların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirelim.Ocaktan alınca içine tarçın atalım ve karıştıralım, soğumaya bırakalım.

Muhallebisi için, süt ve diğer malzemeleri soğukken çırpıcı ile karıştıralım. Karıştıra karıştıra pişirmeye başlayalım. Göz göz oluncaya kadar iyice pişirelim. Pişince içine vanilya atıp karıştıralım.

Soğuyan armutları kupların içine koyup alt tabanını oluşturalım. Armutların üstüne muhallebiyi pay edelim. Soğuduktan sonra buzdolabına koyalım iyice soğusun. Bu arada isterseniz kremşanti hazırlayıp, muhallebinin üstünü süsleyebilirsiniz veya kremşanti kullanmadan da servis edebilirsiniz. 

Üstte muhallebi, altta tarçınla armutun  nefis birleşimi. Meyveli muhallebiler bence çok faydalı. Hem hafif, hem leziz. Şerbetli tatlılar sevmeyenlere öneririm. Misafir sofralarınız için de hazırlayabileceğiniz, güzel bir tatlı olabilir. 












0 yorum:

Yorum Gönder