24 Ocak 2016 Pazar

Çikolata Soslu Islak Kek





























Çikolata Soslu Islak Kek

Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao ( 25 gr )
1 paket bitter çikolata ( 80 gr )
1/2 su bardağı süt

3 adet yumurtayı bir kabın içine kıralım, tel çırpıcıyla iyice çırpalım. İçine şekeri ekleyelim ve yumurtalar beyazlayıncaya kadar güzelce çırpalım. Yağ, süt ve kakaoyu katıp hepsini karıştıralım. Bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kabın içinde kalan sıvı malzemenin içine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip bütün malzemeyi karıştırarak, kek hamurunu hazır edelim.
Yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Pişip pişmediğini kürdan testiyle anlayabilirsiniz.

Şimdi de üstüne dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Yumurtalar çiğ kaldı diye düşünmeyin sakın. Ayırdığımız bir bardak karışımın içine yarım su bardağı daha süt ekleyip tavaya alalım bir taşım kaynatalım. İçine bitter çikolatayı katalım, çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım. Soğumaya bırakalım.

Pişen kek ılıyınca çatalla her yerini delelim. Ilıyan kekin üstüne, ılık sos dökelim. Sos iyice çekince dilimleyip servis edelim.

Arkadaşlar bugünlerde Muğla çok soğuk biliyorsunuz. Bu kış geçen senelere göre daha mı soğuk, yoksa insan geçmiş zamanı unutuyor mu bilmem. Dışarıda hava buz gibi. Bizim buranın kuru ayazı meşhurdur biliyorsunuz. İnsanın etini, kemiğini donduruyor. Hal böyle olunca sıcacık çayın yanına nefis bir ıslak kek iyi gider diye düşündüm. Siz de deneyin yumuşacık, bol çikolatalı çok nefis bir kek.


0 yorum:

Yorum Gönder