3 Ocak 2016 Pazar

Portakal Soslu Kek























Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu İçin:
2 adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı şeker

Merhaba arkadaşlar. Kış mevsiminin muhteşem meyvelerinden portakalla nefis bir kek yapalım mı. İçi de dışı da mis gibi portakal koksun. Yerken pamuk gibi yumuşacık olsun. Hem kek, hem tatlı karışımı bir şey olsun. Hadi başlayalım.

Yumurtaları bir kabın içine kıralım, mikserle güzelce çırpalım. Yumurtaların içine şekeri, yağı ve portakalın suyunu katıp hepsini iyice çırpalım. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek hepsini özleşinceye kadar karıştıralım. En son içine portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım ve yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökelim.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.

Sosu için portakal sularını, kabuğunu ve şekeri bir kapta karıştırıp, ocağa alalım, şekeri eriyinceye kadar bir iki taşım kaynatalım. İlk sıcaklığı geçince soğuyan kekin üstüne dökelim. Sosunun çekmesini bekleyelim. Sonrada dilimleyerek servis edelim.

Mutfağınızdan mis gibi kokular eksik olmasın.

0 yorum:

Yorum Gönder