28 Ocak 2016 Perşembe

Karnabahar Yemeği





























Karnabahar Yemeği

Malzemeler:
1 tane orta boy karnabahar
1 adet soğan
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
1-2 adet kuru biber
2 diş sarımsak
Zeytinyağ, tuz

Merhaba arkadaşlar. Bir çok insanın sevmediği ama benim çok sevdiğim bir sebzedir karnabahar. Biz Muğla'lılar çiçek de deriz. Ben karnabaharın her türlü yemeğini severim, hele bir de acılı olursa bayılırım. Bugün kü yemeğimizde çok basit ve lezzetli.

Karnabaharın çiçeklerini fazla büyük olmayacak şekilde ayıralım ve yıkayalım. Tencereye zeytinyağını koyalım, kızınca içine yemeklik doğranmış soğanı atalım. Soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı da ekleyip biraz karıştıralım. Karnabaharı, ufak ufak doğranmış kuru biberi, nohutu ve tuzu ekleyip orta harlı ateşte ara sıra karıştararak pişirmeye başlayalım. Pişirirken fazla karıştırmayalım. Çabuk pişen bir sebze olduğu için karıştırırken dağılabilir. Karnabaharlar yumuşayınca içine etsuyunu ekleyelim, kaynatalım biraz. Yemek suyunu çekince ocaktan alalım. Sarımsakları dövelim, yemeğin içine katıp karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.


0 yorum:

Yorum Gönder