12 Ocak 2016 Salı

Galeta Unlu Tost





























Galeta Unlu Tost

Malzemeler:
1 adet tost ekmeği
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Kaşar peyniri
Sucuk
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ

Haftasonundan kalma bir tarifle sizlere merhaba diyorum arkadaşlarım. Değişik bir tost tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Klasik tost makinesinde değil de, kızartarak yapacağız. Bizim için fazla kalorili olabilir, ama azıcık yersek bir zararı olmaz değil mi? Yanında çayla veya ayranla nefis oluyor.

İlk önce yumurtaları kırıp sütle karıştıralım. Bir tane tost ekmeğini alalım üstüne ince ince kesilmiş sucukları yerleştirelim.Sucukların üstüne ince kaşar dilimlerini sıralayalım. Bir tane daha tost ekmeğini kaşarların üstüne kapatalım ve çaprazlamasına keselim. Böylelikle üçgen tost dilimlerimiz olacaktır. Bütün ekmekleri bu şekilde hazırlayalım. On adet tostumuz olacak. Tavaya bir parmak kalınlığında yağ koyalım. Yağ ısınırken tost ekmeklerinin içindekilerinin dağılmaması için dikkatlice tutup önce yumurtalı sosa, sonrada galeta ununa batırıp yağda kızartalım. Kağıt havlunun üstüne alalım ki, fazla yağı gitsin.

Tam bir kalori bombası arkadaşlar. Bunu yedikten sonra uzun bir yürüyüş yapmak gerek bence, ama tadı çok güzel. Deneyin bence.

0 yorum:

Yorum Gönder