28 Şubat 2017 Salı

Sultan Kebabı






























Sultan Kebabı
Malzemeler :
3 adet yufka
Yarım kg tavuk göğsü
Yarım kg tavuk ızgara tava
1 adet soğan
1 adet patlıcan
2 adet konserve garnitür (içinde patates, havuç, bezelye olan )
1 su bardağı domates püresi
Zeytinyağ
Tuz, karabiber, kimyon

Beşamel Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üstü İçin:
Kaşar peyniri rendesi
Bugün sizlerle süper bir yemek paylaşacağım. Yanında güzel bir salata ve ayranla süper bir akşam yemeği. Sultanlara layık nefis bir tat. Hadi yapalım.


Tavuk etlerini küçük küçük doğrayalım. Tencereye zeytinyağ koyalım, yağ kızınca tavuk etlerini içine atalım. Etleri suyunu çekene kadar kavuralım. Kavrulunca içine yemeklik doğradığımız soğanları katalım ve soğanları öldürelim. Patlıcanı küp küp doğrayalım, domates püresiyle birlikte tavuğa ekleyelim. Tuzunu atıp pişirelim. Hepsi pişince altını kapatalım. Garnitürlerin suyunu süzüp tencereye ekleyelim. Baharatları ekleyip hepsini karıştıralım.

Yufkaları dörde bölelim. Oniki adet çeyrek yufkamız olacak. Bu ölçüden ben dokuz adet çıkarıyorum. Kalan üç yufkayı parçalayıp paylaştırıyorum. Şimdi çeyrek yufkayı bir kasenin içine koyuyoruz. Parçaladığımız yufkadanda tabanına koyuyoruz. Yufkanın içine yukarıda gördüğünüz gibi hazırladığımız harçtan dolduruyoruz. Yufkayı harcın üstüne kapatıp bohça yapıyoruz. Tepsiyi katı yağla yağlayıp, bu şekilde hazırladığımız bohçaları tepsiye diziyoruz. Üstlerini fırçayla yağlıyoruz.


Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu gidinceye kadar kavuralım, sütünü ekleyerek karıştıralım. Tuzunu ve karabiberi ekleyelim. Kıvam alıncaya kadar topaklanmaması için karıştıra karıştıra pişirelim. Tepsiye dizdiğimiz bohçaların üzerine birer kaşık dağıtıp sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Bu süre sonunda bohçaların üstüne kaşar peyniri rendesi koyup, nar gibi kızarıncaya kadar fırında tutalım.

Çıtır çıtır pişen Sultan Kebabını evimizdeki sultanlarımıza ikram edelim.


0 yorum:

Yorum Gönder