5 Haziran 2015 Cuma

Dut Yaprağı Sarması



























Dut Yaprağı Sarması

Malzemeler.
Taze dut yaprağı
İçi için;
Pirinç, soğan, salça, tuz, karabiber, maydanoz, nane

Bugün sizlere dut yaprağı sarmasını getirdim. Belli bir ölçü vermiyorum. Aynı asma yaprağını nasıl sarıyorsak, dut yapraklarını da aynı şekilde sarabilirsiniz. 

Dutun taze yapraklarını topluyoruz. Güzelce yıkıyoruz ve kaynamış suyun içine atıp diriliği gidecek kadar azıcık tutuyoruz. Sonra da istediğiniz bir iç harçla, ister pirinçli, ister kıymalı bir harç hazırlayarak sarıyoruz. Tencereye dizip üstüne çıkacak kadar su katıp pişiriyoruz. Üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt döküp servis ediyoruz.

Şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Çok güzel bir lezzet. Şimdi tam da mevsimi.



Yükselirken kırarak çıkarsan,
Düşerken tutunacak dal bulamazsın.
                                         Hz. Mevlana


0 yorum:

Yorum Gönder