8 Haziran 2015 Pazartesi

Pişi



























PİŞİ

Malzemeler.
1 yumurta
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
Un
Kızartmak için sıvıyağ

Yumurta, yağ ve suyu karıştıralım. Unu, tuzu ve mayayı ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek çok katı olmayan bir hamur elde edelim. Hamuru  iyice yoğurup özleştirelim. Hamurun üstünü kapatıp, hamur kabarıncaya kadar sıcak bir yerde mayalandıralım. Tezgahı unlayalım ve  mayalanan hamurun altını üstünü un serperek merdaneyle bir parmak enliliğinde açalım. Ya da  küçük parçalar koparıp elinizle açabilirsiniz. Ben merdaneyle açtım ve su bardağı ile kestim. Kesilen parçaları tavada ısıttığımız yağda kızartalım.

İçi puf puf çok güzel hamurcuklarınız olacak. İsterseniz reçelle, balla veya zeytin, peynirle ne ile yemek isterseniz. Çayın yanında güzel gidecektir.

İçinin puf puf olmasından dolayı başka sefere değişik bir tarif yapmayı düşünüyorum. Yapınca sizlerle paylaşırım yine. 


Aklım hergün tövbe eder,
Nefsim her an tövbemi bozar,
Arada kalmış biçareyim, iyi ki Sen'in kapın var..
                                                          Hz. Mevlana


0 yorum:

Yorum Gönder