1 Haziran 2015 Pazartesi

Enginarlı İç Bakla



























Enginarlı İç Bakla

Malzemeler:
Yarım kg iç bakla
3 adet enginar içi
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağ, tuz

Hazır mevsimindeyken enginar ve bakla yemeği yapalım. Şimdiye kadar enginarlı iç bakla denemediyseniz bir deneyin derim. Enginarın karaciğer dostu olduğunu söylememe gerek yok sanırım. 

Öncelikle baklayı yıkayalım. Enginarların kararmasını istemiyorsanız limonlu suda bekletebilirsiniz. Tencereye zeytinyağ koyalım, yağ kızınca yemeklik doğranmış soğanları yağın içine atalım ve soteleyelim. Bir kaşık salçayı soğanla kavuralım. Enginarları küp küp doğrayalım. Baklayı, enginarları, küçük küçük doğradığımız sarımsakları soğanların üstüne ekleyelim ve tuzunu ilave edelim.. Tencerenin kapağını kapatalım ve ara sıra karıştırarak kavuralım. Baklalar yumuşayınca üzerine geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım. Yemeğimizi suyunu çekene kadar pişirelim. 

0 yorum:

Yorum Gönder