25 Haziran 2015 Perşembe

Portakal Soslu Yaz Pastası



























Malzemeler:
1 paket kedidili bisküvi
1 paket dr Oetker tavuk göğsü
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta


Hepimizin mutfağında kıyıda köşede kalmış birşeyler vardır mutlaka. Bizim mutfakta da birşeyler vardı. Onları değerlendirmek istedim. 

Tavuk göğsünü paketin üstündeki tarife uyarak hazırlayın. Kedidili bisküvilerini süte batırıp çıkararak servis tabağına dizin. Her sıranın üzerine birer kepçe muhallebiden dökelim ve her sırayı bu şekilde yaparak en üstüne muhallebisi denk gelecek şekilde bitirin.

Şimdi portakal sosunu yapalım. Portakal suyunu tencereye alalım, içine şekeri ve nişastayı ekleyip karıştıra karıştıra kaynatalım. Pelte kıvamına gelince ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Sosumuz ılındıktan sonra tatlının en üstüne gezdirelim ve buzdolabında 3-4 saat bekleterek servis edelim.

Çok hafif, ağızda ferah bir tat veren bir tatlı oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Sizinle Mevlana' dan güzel bir söz paylaşarak konuyu tatlıya bağlayalım.



Edep nedir diye sorarsan eğer,
Edep; edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül gösterebilmektir.
                                                                                 Hz. Mevlana









0 yorum:

Yorum Gönder