13 Haziran 2015 Cumartesi

Islak kek



























Islak Kek

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi

Islak kek bir zamanlar gün sofralarının vazgeçilmezlerindendi. Ben hala çok severim. Çayla güzel gittiği gibi, dondurma ile de yemenizi tavsiye ederim.

Önce sıvı malzemelerimizi  bir kaba koyalım. Süt ve ayçiçeğin içine şekeri katalım ve şeker eriyinceye kadar mikserle çırpalım. Sonra içine kakao ve vanilyayı katıp hepsini iyice çırpalım ve bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Bu ayırdığımız sosu sonra üstüne dökeceğiz. Bazı tariflerde sosu bu sıvı malzemelerin içine yumurta katarak yapıyorlar ama ben çiğ yumurtanın sos olarak kullanılması taraftarı değilim. 

Ayırdığımız sostan sonra kalan malzemenin içine yumurtaları ekleyip mikserle çırpalım. Unu ve kabartma tozunu ekleyip akışkan bir kek hamuru elde edinceye kadar karıştıralım. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtiğinde çatalla kekin her yerini delelim. Ayırmış olduğumuz sosu kekin her yerine gezdirelim. Sosun iyice çekmesini bekleyelim. Bir gün önceden yaparsanız çok güzel olacaktır. Soğuduktan sonra üzerine limon kabuğu rendesi ve hindistan cevizi dökerek servis edelim.  

0 yorum:

Yorum Gönder