24 Haziran 2015 Çarşamba

Şakşuka



























Şakşuka

Malzemeler:
Biber
Patates
Domates
1 adet soğan
Yarım limon suyu
6-7 diş sarımsak

Biz Muğlalı'ların severek yediğimiz bir yemektir ekşileme. Yaz aylarının vazgeçilmezlerindendir. İster ana yemeklerin yanında, ister meze sofralarında.  Ama adını şakşuka demişler bizde öyle diyelim bari. Aman canım bununda tarifi verilir mi demeyin. Bildiğimiz kızartma işte. Ama kıvamını tutturamazsınız, birşeye benzemez. Ekşisi, sarımsağı yerinde olmalı.

Malzemeleri siz kendi ailenize göre ayarlayın. Biz kalabalık bir aileyiz. Onun için bol bol yaparız. Patatesleri parmak şeklinde kesip kızartın. Biberleri de istediğiniz şekilde kızartın. Patlıcan ve kabak ta kızartsanız olur. Çeşitlendirmek sizin elinizde. Kızartmaları servis tabağına alalım. Ben yukarıda gördüğünüz tabak için dört adet domates rendeledim. Yağın içinde yemeklik doğradığımız soğanları soteleyelim. Sarımsakları diri seviyorsanız küçük küçük doğrayın, sevmiyorsanız ezebilirsiniz. Soğanların içine domatesleri ekleyip pişirmeye başlayalım, kaynamaya başlayınca sarımsakları,limon suyunu ve tuzunu ekleyelim. Domatesler suyunu çekip biraz kıvam alınca ocaktan alalım ve kızartmaların üzerine dökelim. Ve soğumasını bekleyelim. Hele şimdi ramazanda sıcacık pideyle nasıl da güzel oluyor. 

Hadi siz de yapıp ta serin serin yiyiverin gari.







0 yorum:

Yorum Gönder