15 Aralık 2014 Pazartesi

Fırında Soslu Tavuk Kanadı
















Fırında Tavuk Kanadı

Malzemeler:
1 kg tavuk kanadı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Patates, domates, biber, birkaç diş sarımsak
Tuz

Önce tavuk kanatlarını güzelce temizliyoruz. Sonra soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Sarımsağı eziyoruz,  içine yoğurt ve zeytinyağı katıp bir sos hazırlıyoruz. Tavukları derin bir kaba alıp hazırladığımız sosu üstüne döküyoruz ve pişirmeden önce 5-6 saat kadar marine ediyoruz. Daha sonra fırın kabını yağlayıp dilimlenmiş patatesleri fırın kabımıza diziyoruz, Sonra üzerine marine ettiğimiz tavukları sıralıyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk arasında pişiriyoruz. Pişmesine yakın üzerine domates dilimleri ve biberleri ekleyip 5 dk kadar daha pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder