3 Aralık 2014 Çarşamba

Nohutlu Kuru Bamya

kuru bamya

Nohutlu Kuru Bamya

Malzemeler:
Bir dizi kuru bamya
Bir su bardağı haşlanmış nohut
Bir su bardağı tavuk suyu
Bir yemek kaşığı domates salçası
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
Soğan

Kuru bamyayı yıkayıp,haşlayalım. Tencereye zeytinyağını koyup,içine küçük küçük doğradığımız soğanları atalım ve soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyelim. Daha sonra salça katarak soğanlarla biraz çevirelim. Kuru bamyayı, nohutu ilave edip salçayla özleşinceye kadar kavuralım ve en sonunda bir bardak tavuk suyu ile yarım limon suyu, tuz ve yarım su bardağı su ilave ederek kaynatalım. Arzu ederseniz bamyaları kavurma esnasında içine bir tane kuru biber ilave edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder