24 Aralık 2014 Çarşamba

Ispanaklı Mantar Sote
















Ispanaklı Mantar Sote

Malzemeler:
Yarım kg kültür mantarı
250 gr doğranmış ıspanak
1 orta boy soğan
1 tane kırmızı kapya biber
Zeytinyağ. tuz. kırmızı pul biber

Tencereye yağı koyuyoruz, ısınınca içine doğranmış soğanı ve biberi katıp karamelize ediyoruz. Mantarları güzelce yıkayıp, çok fazla küçültmeden dörte beşe bölüyoruz ve soğanların üzerine ekliyoruz. Mantarlar suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Mantarların rengi dönmeye başlayınca ıspanakları, tuzu ve kırmızı pul biberi ekleyip ıspanaklar yumuşayıncaya pişiriyoruz.

Hem tadı, hem de görselliği güzel bir yemek. Hem de çok pratik.

Malum yıl sonu, benim çalıştığım yerde de akşamları geç çıkmaya başladık. Saat 19.00 da işten çık, eve git yemek yap. Hem güzel olsun, hem pratik olsun. Ooooo işimiz çok zor inanın. Eve giderken birden bu yemek aklıma geldi. Yanında yoğurtla iyi oldu. Sizde denemek isterseniz şimdiden afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder