16 Aralık 2014 Salı

Kabak Tatlısı
















Kabak Tatlısı

Malzemeler:
1 kg dilimlenmiş bal kabağı
2 su bardağı şeker
Ceviz

Hazır mevsimi gelmişken Bal kabağından da bir tarif yapalım. Aslında Bal kabağıyla yapılan bir sürü tarif var ama, kış uzun nasıl olsa şimdi en basitinden başlayalım ve daha sonra başka tarifleride ekleriz.

İlk önce Bal kabağını  kare veya dikdörtgen şeklinde birer parmak kalınlığında dilimlere ayırıyoruz. Tencerenin içine bir sıra kabak, bir sıra şeker olacak şekilde sıralıyoruz ve 5-6 saat şekerle bekletiyoruz. Kabak şekerle birlikte sulandığı için içine ayrıca su koymaya gerek yok. Şekeri çok sevmeyenler 1,5 su bardağı şekerle pişirebilir. Sonra ocağa koyuyoruz ve kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca kapağını açıyoruz ve kısık ateşe alıyoruz. Suyunu çekinceye kadar karıştırmadan pişiriyoruz. Soğuyunca  üzerinde cevizle süsleyip servis ediyoruz. 


0 yorum:

Yorum Gönder