18 Aralık 2014 Perşembe

Süt Reçeli
















Süt Reçeli

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu

Sütü açıkta satılanlardan alıyorsanız ilk önce kaynatmalısınız. Eğer hazır paket süt kullanacaksak kaynatmaya gerek yok. İlk önce sütümüzü derin bir tencereye alıyoruz. Çünkü kabartma tozu katınca çok kabaracak. İçine şekeri ekliyoruz ve karıştırarak kaynatmaya başlıyoruz . Tam kaynamaya başladığında kabartma tozunu katıyoruz, Bu esnada süt çok kabaracaktır dikkatli olmalıyız. Sütü sürekli karıştırsak kabarıklığı sönecektir. Tencerenin dibi tutmasın diye ocağı kısıyoruz ve bu şekilde karıştıra karıştıra 50- 60 dk civarında pişiriyoruz. Süt piştikçe karamel rengine dönecek ve koyulaşacaktır. Akışkan bir boza kıvamına gelince süt reçelimiz hazırdır. Ocaktan aldığımız reçeli cam bir kavanoza koyup, soğuttuktan sonra yemeye hazır hale gelecektir.Buzdolabında saklarsanız uzun süre dayanır.

 Benim gibi sütten reçelmi olurmuş demeyin. Hani sütlü karamelli bonbon şekerleri var ya onun tadında güzel bir şey. Kahvaltılarda ekmek üstüne veya beslenme çantalarında çocuklarınızın ekmeklerine sürebileceğiniz ya da kurabiyelerinizin içine veya üzerine koyup değişik tatlarda kurabiyeler hazırlayabileceğiniz bir reçel. Benden söylemesi, deneyin seveceğinize eminim.

0 yorum:

Yorum Gönder