22 Aralık 2014 Pazartesi

Soğan Kebabı































Soğan Kebabı

Malzemeler:
Yarım kg dana kıyma
Soğan
Patates
Domates
Yeşil Biber
Tuz, karabiber,salça
Zeytinyağ

İlk önce kıymayı tuz ve karabiberle yoğuruyoruz. Soğanların kabuklarını soyup, ortadan tam dibine kadar ayırmadan kesiyoruz. Patatesleri de soyup birer parmak kalınlığında dilimliyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz. Kıymadan ceviz büyüklüğünde koparıp, elimizle yassılaştırıyoruz ve soğanların ortasına yerleştiriyoruz. Aynı şekilde patateslerin de ortalarına kıymadan koyup tepsiye soğanlar ve patatesler bitinceye kadar sıralıyoruz. Boşluk yerlerini biberlerle süslüyoruz ve üzerine ortadan ikiye kestiğimiz domatesleri diziyoruz. Bu şekilde 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. Sonra üzerine salça, yağ,tuz ve su karışımı yaparak gezdiriyoruz ve 10-15 dk kadar daha pişiriyoruz. Sonrada servis yapıyoruz.


0 yorum:

Yorum Gönder