4 Aralık 2014 Perşembe

Kaşık Tatlısı



Kaşık Tatlısı

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 su bardağı elenmiş un
Tarçın
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti :
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Bugün size çok kolay, canınız tatlı istediğinde şipşak yapabileceğiniz bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Lokma gibi bir tatlı ama şerbetini öyle güzel çekiyor ki,anlatılmaz bir tat bırakıyor damaklarda.
Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar 10 dakika kaynatıyoruz,çok ağdalı bir şerbet olmayacak . İnmesine yakın yarım limon suyumuz vardı onun yarısını ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz ve soğuması için ocaktan indiriyoruz. Çünkü şerbet soğuk olacak ve kızarttığımız lokmaları içine atacağız.
Hamuru için yumurtaları mikserle çırpıyoruz, içine yoğurt ve kalan limon suyunu ilave edip iyice çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Lokma hamuru gibi cıvık bir hamur olacak. Tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve bir tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan bir kaç tane yağın içine atıp kızartıyoruz, Hamurun içinde kabartma tozu olduğu için kabaracaktır. Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atıyoruz ve şerbetin her yerine bulaşmasını sağlıyoruz. Bu hamuru bir kaç seferde aynı şekilde kızartalım ama her seferinde şerbetin içine attığımız tatlıları şerbeti fazla çekmeden servis tabağına alalım ki tatlılar çok fazla yumuşak olmasın. Umarım anlatabilmişimdir.Servis tabağına aldığımız tatlıların üzerine tarçın ekerek servis edelim.
TATLI YİYELİM , TATLI KONUŞALIM EFENDİM.






0 yorum:

Yorum Gönder