31 Ocak 2015 Cumartesi

Yalancı Tepsi Mantısı
















                            

Malzemeler:

3 adet yufka
150 gr kıyma
1 tane soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber

Sos için:
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı sıcak su

Üzeri için:
1 kase çırpılmış süzme yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam kuru nane

Kıymayı karıştırma kabına alalım.Soğanı rendeleyelim. Kıymayı soğan, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla köfte harcı hazırlar gibi yoğuralım.
Yufkanın birini tezgaha serelim ve kenarlarından içe doğru katlayıp, kare şekline getirelim. Kıymalı harcı üçe bölelim ve yufkanın ucuna uzunlamasına iç harçtan yerleştirip sıkıca rulo yapalım. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.Sardığımız ruloları kesme tahtasına koyup, ortadan ikiye keselim ve 2 cm genişliğinde keselim.
Kestiğimiz ruloları yağlanmış tepsiye yan yana dizelim ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp, 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Yufkalar pişerken bir yandan da sos hazırlayalım. Bunun için sıvı yağ ve salçayı sos tenceresine alıp iyice kavurun ve içine sıcak su ekleyip kaynatın ve ocaktan alın. Kaynamış olan sosu kızaran yufkaların üzerine gezdirip, 15 dk daha fırında pişirin. Piştikten sonra fırından alıp ılınmasını bekleyin.
Bu arada yoğurtlu sosu hazırlayalım.Yoğurdu bir kabın içine alalım, dövülmüş sarımsak ve yeteri kadar tuz katıp karıştıralım. Ilınan mantının üzerine yoğurdu yayalım.
En son üstüne dökmek için, iki yemek kaşığı tereyağı tavada eritip, içine toz kırmızı biberi atalım ve karıştıralım. Kuru nane ekleyip ocaktan alalım ve yoğurt döktüğümüz mantının üzerine tereyağlı sos döküp servis edelim. 
Anlatırken çok zor, zahmetli gibi görünse de bir saat içinde yapılabilen bir yemek aslında. Ve çok lezzetli. Bence misafirlerinize sunabileceğiniz bir ana yemek olabilir. Ben fırında pişen yemekleri çok basit buluyorum. Neden mi dersiniz? Çünkü yemek fırında pişerken başka yemekler  veya yemeğin yanına ne yapılacak sa, salata veya çorba yapmaya daha çok zaman kalıyor. 



















Hayatın nimetlerini bize öğreten,
Hayatın zahmetleridir...

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kuru Biber Ekşilemesi
















Kuru Biber Ekşilemesi

Malzemeler:
Kurutulmuş biber
Salça, tuz, sarımsak, limon suyu
Zeytinyağ, bir adet soğan

Kuru biberleri tencereye alıp suyla yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğutup, çekirdeklerini çıkartıyoruz ve ikiye , üçe bölüyoruz. Tavaya zeytinyağ koyuyoruz, kızınca içine bir adet soğanı küçük küçük doğrayıp rengi dönünceye kadar çeviriyoruz. Soğanların içine bir kaşık salça ile biberleri atıyoruz ve tuzunu ekleyip biraz kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine çıkacak kadar su ve limon suyu ekliyoruz , suyunu biraz çekinceye kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra dövülmüş sarımsak ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz demlenmeye bırakıyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.

Mevlana der ki;
Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar,
Ama unutma ki, rengarenk gökkuşağı yağmurdan sonra çıkar.




23 Ocak 2015 Cuma

Tahinli Kek
















Tahinli Kek

Malzemeler:
3 adet yumurta ( oda ısısında )
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Bugün size bir dilimi ile asla yetinmeyeceğiniz bir tarif vermek istiyorum. Tahin biliyorsunuz bağışıklık sistemini güçlendiren ve kansızlığa iyi gelen bir besin. Tahini seviyorsanız mutlaka deneyin derim. Hem çocuklarımıza sağlıklı besinler yedirmemiz gerekiyor değil mi? Hadi yapalım.

Klasik kek tarifleri gibi ilk önce yumurtaları iyice köpürünceye kadar mikserle veya çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra şekeri ilave edip beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz. İçine sıvı malzemeleri ekliyoruz. Süt ve sıvıyağ ile güzelce çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayıp, sıvı malzemenin içine katıyoruz ve karıştırıyoruz.En son içine iki yemek kaşığı tahini ekleyip, kek hamuruyla karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş  fırın kabına döküp, üzerine kalan tahini gezdiriyoruz ve tahinlerin üstüne gelecek şekilde elimizle toz şeker ekiyoruz. 175 derece fırında pişiyoruz. Bir kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğine kontrol ediyoruz. Kürdan temiz çıktıysa pişmiş demektir.

Eğer sizi üzen kişilere hala selam verebiliyorsanız,
Bu vicdanınızın sadakasıdır....
                                                          Hz.Mevlana

22 Ocak 2015 Perşembe

Rumeli Büryan Pilavı

















Rumeli Büryan Pilavı

Malzemeler:
1 kg tavuk baget veya tavuk but
2 su bardağı pirinç
3-3.5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kuru nane

Severek yediğim en nefis pilavlardan biri de büryan pilavıdır. Kuzu eti ile de yapılıyor ama tavukla yapılınca daha hafif oluyor. Misafir geldiğinde ana yemek olarak yapılabilir bence. Ve en güzeli de çok pratik ve leziz olması. Hadi yapmaya başlayalım.

Tavuklarımızı güzelce yıkayıp, haşlayalım.Haşlarken suyuna tuz atacağız söylememe gerek yok sanırım. Pirinçleri yıkayıp, süzelim. Bir tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve küçük küçük doğradığımız soğanları yağda soteleyelim. Üzerine yıkadığımız pirinçleri ilave edip yağda pirinçleri  biraz çevirelim. Pirinçlerin üstüne karabiber ve bir tutam kuru nane ekip karıştıralım.

Fırın tepsisinin veya borcamın içine önce pirinçleri döküp tepsinin tabanında boşluk kalmayacak şekilde yayalım. Sonra haşladığımız tavukları süzüp pirinçlerin üstüne dizelim ve pirinçlerin üzerine bir parmak geçecek kadar tavuk suyu dökelim. İsterseniz tavuk etlerinin güzel kızarması için üst kısımlarına azıcık sıvıyağla inceltilmiş salça sürebilirsiniz. hazırladığımız tepsiyi fırına sürelim ve 175 derece fırında pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.

Tabi ki yanında bol yeşillikli bir salata olmazsa olmaz.

Bazen sıkıntılar yağmur gibi yağar insanın üzerine. Bazen paradan sıkılırsın, bazen işten sıkılırsın, bazen çevrendekilerden sıkılırsın,bazen sağlıktan sıkılırsın, bazen kendinden sıkılırsın. Ama sabır diyorum yine de sabır. Allahım şimdiye kadar verdiğin sabırlardan ve dayanma gücünden daha fazla sabır diliyorum senden.

Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun,
Sabret ki herşey gönlünce olsun..
                                                                  Hz. Mevlana



18 Ocak 2015 Pazar

Sütlaç





















Sütlaç

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Tarçın

İlk önce tencerede bir çay bardağı pirinci,  bir su bardağı su ile pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye başlıyoruz, Pirinçler yumuşayınca üzerine süt ve şekeri ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tahminen 15 dk kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Daha sonra pirinç ununu bir kabın içinde su ile inceltiyoruz, yani bulamaç haline getiriyoruz. Hazırladığımız pirinç ununu ve vanilyayı da sütün içine ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. 10- 15  dk sonra muhallebi pişirirken olduğu gibi üstü göz göz olacaktır. O zaman kıvamı gelmiş demektir. Servis tabaklarına bir kepçe yardımıyla döküp, üstüne arzu ederseniz tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.  

Bu tatlı üç numaralı oğluşumun çok sevdiği bir tatlıdır. Özellikte tencerenin dibini kazımasını çok sever. Sizin çocuklarınız da beğenir umarım.

Demiş ki  Mevlana;
Seni seveni zehir olsa da yut,
Seni sevmeyeni bal olsa da unut....

16 Ocak 2015 Cuma

Turp Otu Salatası
















Turp Otu Salatası

Malzemeler:
Turp Otu
Zeytinyağ
Sarmısak
Limon suyu

Hazır mevsimindeyken turp otu salatası yapalım hadi.

Pazardan turp otu alıyoruz ve onu güzelce yıkıyoruz.Yıkaması çok zahmetlidir ama ne yapalım olacak o kadar. Yıkadıktan sonra doğrayıp, haşlıyoruz. Haşlanmış otu süzüp, soğuttuktan sonra elimizle sıkıyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Sarımsağı dövüyoruz, içine tuz,limon suyu ve zeytinyağ katıp bir sos elde ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosu turp otunun üstüne döküp karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.

Balık yemeklerinin yanında çok güzel gider benden söylemesi.

Biz egeliyiz ya bize ot olsun da ne olursa olsun.Biz onlardan neler yaparız neler. Sırası geldikçe yaparız inşallah...

"Sıkıntılar misafirdir, gelir ve gider.
Önemli olan gönderenin hatırına, misafire sabretmektir."
                                                                        Hz. Mevlana


15 Ocak 2015 Perşembe

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
















Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Tuz

İlk önce tenceremizde yağımızı eritelim, içine tel şehriyeyi atalım ve rengi dönünceye kadar kavuralım. Üstüne bulgurumuzu ekleyip, bir iki kere çevirelim ve suları katalım. Tuzunu kontrollü katalım tavuk suyu da tuzlu olacaktır çünkü. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edelim.Suyunu çekene kadar pişirelim ve ocağı kapatalım. Sonrada demlenmeye bırakalım.

Bloğuma baktım ta hiç pilav tarifi yazmamışım. Geçen gün hindi haşlama yapmıştık ya hani. İşte o gün haşlamanın yanına pilav iyi gider diye düşündüm. Baktım mutfakta pirinç kalmamış. Bulgur desen pek az. Demiştim ya size mutfakta fısıltılar bitmez. Bulgur beni tel şehriye ile buluştur hadi dedi. Ben de onun sözünü dinledim ve ortaya nefis bir pilav ortaya çıktı. Biz de afiyetle yedik tabi.

Sizin mutfakta fısıldıyor mu ?

Sevdiğini hiç gitmeyecek gibi seversen,
Gittiğinde hep gelecekmiş gibi beklersin.
                                               Hz. Mevlana



14 Ocak 2015 Çarşamba

Kitaplar
















Hep yemek tarifi,pasta tarifi olmaz değil mi? Uzun kış gecelerinde ne yapacağız. Elbette bol bol kitap okuyacağız. Bazen okuduklarımızı bir daha okuyacağız.

Canan Tan benim çok sevdiğim yazarlardan biri. Kitapları insanın içine işliyor.

Yüreğim Seni Çok Sevdi, ilk okuduğum kitabı. Çok sevdiğim bir arkadaşım hediye etmişti bana sağolsun. Ona tekrar tekrar teşekkür ederim ve bu kitabı her gördüğümde onu hatırlarım. 

Bu kitabı 2007 yılında okumuştum ve ben tekrar okumaya karar verdim.

" Yüreğim seni çok sevdi
    O yürek talan
    O yürek yangın yeri
    O yürek seni istiyor
    Bir tek seni"

Bir aşk bu kadar güzel anlatılamaz herhalde.



13 Ocak 2015 Salı

Hindi Haşlama
















Hindi Haşlama:

Malzemeler:
1 kg hindi kapamalık et
2 adet patates
2 adet havuç
Tereyağ veya margarin
Tuz, su

Hindi etlerini güzelce yıkayalım. Tencereye yağımızı koyalım ve kızdıralım. Çünkü etlerimizi haşlamadan önce mühürleme yapacağız. Kızan yağın içine etleri atalım ve önlü arkalı rengi biraz dönünceye kadar kızartalım. Daha sonra üzerine doğramış olduğumuz patatesleri ve havuçları ekleyelim. Tuzunu atalım ve malzemelerin üstünü geçecek kadar sıcak su koyup orta hararetli ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirelim. Etler kemiklerinden ayrılmaya başlamış sa pişirme işlemi tamamlanmıştır.

Servis esnasında üstüne karabiber ekebilirsiniz, limon sıkabilirsiniz. Damak tadınıza bağlı, nasıl isterseniz.

Hindi kapamalık et hazır paketler halinde BİM markette bulunuyor. Ben başka bir markette bulamıyorum. Arzu eden oradan alabilir.

Kusur bulmak için bakma birine,
Bulmak için bakarsan zaten bulursun.
Kusuru örtmeyi marifet edin;
İşte o zaman kusursuz olursun.
                                             Hz.Mevlana

12 Ocak 2015 Pazartesi

Kıymalı Biber Dolması
















Kıymalı Biber Dolması

Malzemeler:
10 adet dolmalık biber
250 gr dana kıyma
Her biber için bir tatlı kaşığı pirinç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz, tuz, karabiber, kimyon
Domates
Zeytinyağ

Kışın ortasında bu biberleri nereden buldun demeyin sakın. Yazın hazırlayıp ta dondurucuya koyduklarımız vardı ya, onlardan işte. Muğla'da yaşayanlar bilir, geçen hafta burada hava nasıl soğuktu. Perşembe pazarına gelen mallar don tutmuştu. Ocağa koyacak bir şey yoktu koca pazarda. Eee o zaman ne yapacağız yazdan hazırladıklarımızı tüketmeye devam. Hadi geçelim tarifimize.

Küçük küçük doğradığımız soğanları, maydanozları,  pirinçleri ve kıymayı bir kaba alalım. Üzerine tuz,karabiber, kimyon ve bir yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştıralım. Biberleri dondurucudan çıkarmıştık ya,onların çözülmesini bekleyelim ve harcımızı biberlerin içine eşit bir şekilde paylaştıralım. Domatesleri kesip biberlerin ağzına kapak yapalım. Tencereye sıralayalım. Bir yemek kaşığı daha salçamız kalmıştı, tahminen bir bardak su ile karıştıralım ve biberlerin üzerine dökelim ve üstünden zeytinyağ gezdirelim. Orta hararetli ateşte pişirelim.

Sen düşünceden ibaretsin...
Geriye kalan et ve kemiksin.
Gül düşünür, gülistan olursun...
Diken düşünür, dikenlik olursun.
                                 Hz.Mevlana


11 Ocak 2015 Pazar

Çikolata Topları
















Çikolata Topları

Malzemeler:
1 paket ( 200 ml krema )
2 Paket bitter çikolata ( 160 gr )
2 paket kakaolu hazır kek veya evde kalan bayat kekler
Hindistan cevizi. portakal kabuğu rendesi

Bugün size çok pratik bir tarif vermek istiyorum. İster çayla, ister nescafe ile yiyebileceğiniz nefis bir atıştırmalık. Hadi yapalım.

İlk önce bir tavaya kremayı koyuyoruz. Üzerine çikolataları parçalıyoruz ve eriyinceye kadar ikisini pişiriyoruz. Ama kaynatmıyoruz. Çikolatalar eriyinceye kadar fazla değil. Sonra güzelce ikisini karıştırıyoruz. Kekleri elimizle ufalayıp bir kaşık yardımıyla çikolata ile iyice karışmasını sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca elimizde yuvarlayıp, hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesi karışımına batırıp servis tabağına alıyoruz.

İşte bu kadar çok basit değil mi? Epey de bereketli. Misafirlerinizin beğeneceğine eminim.


10 Ocak 2015 Cumartesi

Pizza






























Pizza

Malzemeler:
8 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı domates salçası
Sucuk, sosis,kaşar peyniri, domates
Bir tutam kekik

Pizzamıza ilk önce hamurunu yoğurarak başlayalım. Hamur yoğurma kabına unu alalım. İçine yumurtayı kıralım. tuz ve şekeri ekleyelim. Mayayı unun üstüne serpelim ve sıvı malzemeler yardımıyla iyice yoğurarak, mayalı bir hamur elde edelim.Kabın üstünü örtüp mayalanmaya bırakalım. Bu hamurdan iki büyük fırın tepsisi hamur elde ediliyor.

Hamurumuz mayalanırken, sucuk ve sosisleri ince ince doğrayalım. Domatesleri de ince ince doğrayalım. Fırın tepsilerini katı yağ ile yağlayalım. Bu esnada hamurumuz mayalanmış olacaktır. hamuru ortadan ikiye bölelim ve fırın tepsisinin içine elimizle bastırarak yayalım. Kenarlarını tepsinin kenarlarına doğru biraz yükseltelim Salçayı sulandırıp içine azıcık kuru kekik katalım ve hamurun üstüne her yerine denk gelecek şekilde sürelim ve bir çatal yardımıyla hamurun üstüne delikler açalım. Üzerine sucuk, sosis ve domatesleri dizelim. En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve 175 derece fırında pişirelim.

Dilerseniz üst malzemesini biber,mısır, ton balığı gibi malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz. Ya da sadece peynirle yapabilirsiniz. Ben bazen evdeki çeşitli peynirler ve domatesle de yapıyorum. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış.

Afiyet olsun.





8 Ocak 2015 Perşembe

Dereotlu Kurabiye
















Dereotlu Kurabiye

Malzemeler:
2 yumurta birinin   (sarısı üstüne sürülecek )
125 gr eritilmiş margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu ( ben dr.oetker'in susamlı-mahlepli kabartma tozunu kullandım.)
3.5 - 4 su bardağı un
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
İçi için ezilmiş beyaz peynir

İlk önce eritilmiş ve ılık hale gelmiş yağın içine yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve şekeri katıp iyice çırpıyoruz.Daha sonra unu ve kabartma tozunu eklemeye başlıyoruz. Kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar kontrollü bir şekilde unumuzu ekliyoruz. En son içine dereotlarını ekleyip yoğurma işlemini bitiriyoruz. Hamurumuzdan poğaça yapar gibi parçalar alıp elimizde veya tezgahta açtıktan sonra içine ezilmiş peynir koyup, ağzını kapatıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Bu şekilde hamurların hepsini bitirdikten sonra, üstlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısından sürüp, 175 derece fırında pişiriyoruz.

7 Ocak 2015 Çarşamba

Karnıyarık Börek
















Karnıyarık Börek:

Malzemeler:
3 adet yufka
Kaşar peyniri.sucuk
yarım kase su,yarım kase sıvıyağ karışımı

İlk önce bir adet yufkayı masaya seriyoruz, üzerine sıvıyağ ve su karışımından fırçayla sürüyoruz. İkinci yufkayı da aynı şekilde birinci yufkanın  üzerine serip aynı işlemi yapıyoruz. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde diğer yufkanın üzerine serip karışımdan sürüyoruz. Yufkaları on iki eşit parçaya bölüyoruz ve her dilimin üstüne kaşar peyniri ve sucuk koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve kalan sostan üstlerine sürüyoruz. Sürdükten sonra karınlarından bıçak yardımıyla birer çizik atıyoruz. Çizik attığımız yerlere domates dilimi yerleştirip, 175 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.

Önceden hazırlayıp dondurucuya koyabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz olduğunda hemen pişirebileceğiniz bir tarif. Veya kahvaltılarda canınız börek istediğinde, sıcak sıcak yemek için. Afiyet olsun.

5 Ocak 2015 Pazartesi

Mercimek Çorbası
















Mercimek Çorbası

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 orta boy domates ( olmasa da olur )
1 tane havuç
1-2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
6-7 su bardağı su
Tuz, bir yemek kaşığı domates salçası

İlk önce mercimeği güzelce yıkayalım ve tencerenin içine alalım. Daha sonra patatesi soyalım, havucu soyalım ve rendeleyelim. Soğanı ve domatesi de rendeleyip, hepsini mercimeklerin üzerine ekleyelim. Su ve tuzu ekleyip, düdüklü tencerede pişirmeye başlayalım.Tencerenin düdüğü ötmeye başladığında altını kısalım tahminen 20-25 dk pişirelim.Daha sonra ocağı kapatıp,tencerenin soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kapağını açalım ve blendır yardımıyla karışımı ezelim. Ben bu çorbayı süzerek yapmıyorum. İçine kattığımız şeylerin posasının da faydasının var olduğunu biliyorum. Zaten blendırdan geçirdikten sonra hepsi eriyor. Yağı tavada eritip, salçayı içine katalım ve kavuralım. En son salçayı da çorbayla buluşturup bir iki taşım kaynatalım. Üstüne limon sıkarsak ta güzel olur hani.

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezidir mercimek çorbası. Hele bizim gibi soğuk bir şehirde yaşıyorsanız, akşam işten gelince sıcacık bir çorba içmek ne iyi gelir insana. Şu an burada karla karışık yağmur yağıyor ve hava buz gibi. Mutfağınızdan sıcacık çorbalar eksik olmasın. Dışarısı ne kadar soğuk olursa olsun soframız sıcacık olsun.

2 Ocak 2015 Cuma

Pancar Kavurması
















Öncelikle bütün İslam aleminin ve din kardeşlerimin Mevlid Kandilini kutlarım. Hepinize hayırlı ve bol dualı günler dilerim. Rabbimin kapısı herkese açıktır bilirim, kullarını geri çevirmez, inşallah bu mübarek gecede ettiğimiz duaları kabul eder. Bol bol dua edelim arkadaşlar.

 Bugünlerde Muğla o kadar çok soğuk ki anlatamam. Yukarıdaki dağlara kar yağmış, soğuğuda bize gelmiş. Günlerdir süren yağmur ve fırtınadan sonra, şimdi de soğuk. Allah yardımcımız olsun.

Şimdi de tarifimize geçelim artık ne dersiniz. Denemeyenlere garip gelebilir ama deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler:
1 kg pancar
1 orta boy soğan
Zeytinyağ,tuz
Varsa bir tane kuru biber

Pancarların kabuklarını güzelce yıkayıp, ortadan ikiye bölelim ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Daha sonra süzelim ve soğumasını bekleyelim. Soğuyunca kabuklarını soyup, küçük küçük çintelim, yani küp küp doğrayalım. Tencereye zeytinyağı koyalım kızınca, küçük küçük doğradığımız soğanları atalım ve kavuralım, rengi dönmeye başlayınca pancarları ilave edelim,tuzunu atalım ve  orta ateşte pişirelim.