23 Şubat 2015 Pazartesi

Balık Kızartması
















Balık Kızartması

Malzemeler:
1 kg istediğiniz çeşitte balık
Zeytinyağ, tuz

Baktım bloğumda hiç balık tarifi yok. Oysa biz balık sever bir aileyiz. Balık kızartması da bloğa konulur mu dedim ama eşim dinlemedi." Neden konmasın"  dedi. Çünkü sağolsun balıkları eşim kızarttı. Galiba kendi eserlerinin de blogta yer almasını istiyor. Şimdi gelelim tarifimize. 

Balıkları temizleyip, yıkayıp tuzluyoruz. Bir kaç saat tuzunu almasını sağlıyoruz. Sonra tavaya zeytinyağını koyuyoruz. yağ kızınca balıkları içine atıp kızartıyoruz. Önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirip kızartıyoruz. Biz balıkları kızartırken hiç unlamıyoruz. Balık iyice kızarınca kendini bırakıveriyor zaten,o zaman diğer tarafını kızartıp tabağa alıyoruz. Bizde bugün levrek vardı. yanında da güzel bir salata. 


0 yorum:

Yorum Gönder