8 Şubat 2015 Pazar

Tavuk Yahni
















Tavuk Yahni

Malzemeler:
1 kg tavuk eti ( göğüs veya karışık )
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
Zeytinyağ, tuz, karabiber

 İlk önce tavuk etlerini yıkayıp, kuşbaşılık doğrayalım. Tavuk etlerini tencereye alalım ve orta harlı ateşte pişirmeye başlayalım, etler sulanacaktır. Etler suyunu çekinceye kadar karıştıralım. Etler suyunu çekince tencereye zeytinyağ ve tuz ekleyelim etleri ara sıra karıştırarak iyice kavuralım. Kavrulunca bir adet soğanı yemeklik doğrayıp, etlerle beraber soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyelim ve içine salçayla haşlanmış nohutları ekleyelim. Hepsini birden salçalar kavruluncaya kadar pişirelim.Yemeğin üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Suyunu çekince yemek hazırdır. Biraz dinlendirip, servis yapalım.

Zorluklara daldın sa,
Daralıp kaldın sa,
SABRET
Çünkü sabır, genişliğin anahtarıdır.
                                         Hz.Mevlana










0 yorum:

Yorum Gönder