25 Şubat 2015 Çarşamba

Bonibonlu Lokum
















Bonibonlu Lokum

Malzemeler:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket  toz kremşanti
1 limon kabuğu rendesi
Hindistan cevizi

Sütü tencereye koyalım, içine irmik ve şekeri ekleyip muhallebi gibi pişirelim. Pişirdikten sonra limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakalım. Biraz ılıdıktan sonra, toz kremşantiyi irmiğin içine katıp iyice karıştıralım. İyice soğuyunca bir kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,elimizde yuvarladıktan sonra bolca hindistan cevizine bulayıp, ortalarına bonibon şekeri koyalım ve servis tabağına sıralayalım.

Bu tarifi ilk defa yapıyorum.  Alev hanımcım bu tatlıyı sizin için ekledim. Umarım beğenirsiniz.


En anlamlı yemin, söz vermektir.
En büyük intikam, affetmektir.
En adi söz, hiç sevmedim demektir.
Ve en güzel cevap, gülüp geçmektir.
                                    Victor Hugo




0 yorum:

Yorum Gönder