4 Şubat 2015 Çarşamba

Barbunya Pilaki
















Barbunya Pilaki
Malzemeler:
Yarım kg barbunya
1 adet soğan
1 adet sarı havuç
1 adet patates
1 adet kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı salça
Domates püresi
Tuz, zeytinyağ

Bugün zeytinyağlı bir yemek yapalım. Hem sıcak, hem soğuk tüketilen bir yemek olsun. Adı da zeytinyağlı barbunya olsun. Hani yazın hazırlayıpda derin dondurucuya atmıştık ya,pişirelim artık.

İlk önce barbunyaları haşlayalım, siyah suyu çıksın biraz. Tencereye yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağ ile soteleyelim. İçine salça ekleyelim ve sırasıyla barbunyaları, küp küp doğranmış patatesleri, dış kabuklarını temizleyip küçük küçük kestiğimiz havuçları ve domates püresini tencereye koyalım. Üstüne tuz ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Yumuşayan sebzelerin üzerine sıcak su ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ben kış geldiğinde kullanmak için domatesleri yazın kavanozlarda konserve olarak yapıyorum, İnşallah önümüzdeki yaz yeniden yapmak nasip olur da, nasıl yaptığımı sizlerle paylaşırım. Domates yoksa sorun değil salçaylada olur.

Pişen yemeğimizi isterseniz sıcakken yanında güzel bir pilav eşliğinde ana yemek olarak veya soğukken soframızda bir meze olarak tüketebiliriz. Her ikisi de güzel bence.

Dediler ki;
Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur.
Dedim ki;
Gönüle giren, gözden ırak olsa ne olur?..
                                             Hz.Mevlana


0 yorum:

Yorum Gönder