19 Şubat 2015 Perşembe

Portakallı Kurabiye
















Portakallı Kurabiye
Malzemeler:
2 adet yumurta 
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı toz şeker
6-7 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tane portakal kabuğunun rendesi

Öncelikle malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalı. Yumurtaları şekerle güzelce çırpalım ve içine sıvı malzemeleri koyalım. Sıvı malzemeleri kattıktan sonrada hepsini çırpıcıyla güzelce çırpalım ve kabartma tozunu, vanilyayı ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek kek hamurundan katı, ama ele yapışan bir hamur oluncaya kadar un ekleyerek hamurumuzu hazırlayalım. Elimizle  hamurumuzdan yuvarlak toplar yapıp, üste gelecek kısmını toz şeker ekleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve 175 derece fırında pişirelim. Eğer şekil verirken zorlanırsanız eliniz ara sıra azıcık  yağlayabilirsiniz.















Bu kurabiyenin hamurunu yoğururken bile mutfak mis gibi portakal kokuyor. Birde pişerken fırından çıkan kokuyu tahmin edin. Tahmin edemezsiniz , bu kurabiyeyi yapıp yemeniz gerekir. 

Dışarıda hava buz gibi. Sıcacık çay demleyip, yanında mis kokulu bir portakallı kurabiye yemeye ne dersiniz?


Her zaman seni üzecek birileri olacaktır,
Yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek,
Kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir.





0 yorum:

Yorum Gönder