20 Şubat 2015 Cuma
















Kıymalı Kuru Patlıcan-Biber Dolması

Malzemeler:
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
1 adet soğan
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
2-3 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
Maydanoz
Zeytinyağ, tuz, karabiber, kimyon 

Kuru patlıcanları ve kuru biberleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve haşlandıktan sonra süzüp soğumaya bırakalım. Bu arada dolma harcımızı hazırlayalım. Kıymanın içine küçük küçük doğranmış soğanları, rendelenmiş sarımsakları, maydanozu, pirinci, tuzu, karabiberi, kimyonu, salçayı katıp biraz su ilavesiyle karıştıralım. Önce patlıcanları doldurmaya başlayalım. Patlıcanların üstünde boşluk kalacak şekilde kıymalı harçtan dolduralım ve ağzını kapatarak tencereye dizmeye başlayalım.
Aynı şekilde biberleride dolduralım ve patlıcanların üstüne dizelim. En son üstüne salçalı su edelim ve tencereye dökelim. Üstünden tuz ve zeytinyağ gezdirip, kaynayıncaya kadar orta harlı ateşte, kaynadıktan sonra az ateşte ortalama bir saat kadar pişirelim.
















Pişirirken suyunu fazla çektirmeyelim. Servis ederken suyundan üstüne gezdirirseniz güzel olur.

Eden kendine eder,
Yapan bulur ve çeker.
Unutma ki;
Kazanmak koca bir ömür ister,
Kaybetmek içinse bir anlık gaflet yeter.
                                         Hz.Mevlana 



0 yorum:

Yorum Gönder