15 Şubat 2015 Pazar

Kalp Bisküviler
















Kalp Bisküviler

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 paket teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 kahve fincanı pudra şekeri
9-10 kahve fincanı un
Vanilya- damla çikolata

Bisküvilerimizi yaparken ilk önce teremyağı eriterek başlayalım. Eritelim ve bir kenara ılınması için bırakalım. Hamur kabına yumurtayı kıralım ve pudra şekerini ekleyip çırpıcıyla çırpalım. İçine yağları koyup iyice çırpalım. Vanilyayı ekleyelim ve unumuzu kontrollu bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.















Sonra unlanmış tezgahta merdane ile hamuru açalım ve istediğiniz bir kurabiye kalıbı ile yukarıda görüldüğü gibi keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Çok pişirmeyin, çünkü çabuk pişen bir hamur.  Üstlerine isterseniz benim gibi damla çikolata ile süsleyerek pişirebilirsiniz. Veya pişirdikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp süsleyebilirsiniz. Veya çeşitli marmelatlarla süsleyebilirsiniz. Bir gün daha değişik süslemelerle de yapalım bu bisküviyi ne dersiniz? Bakalım nasıl olacak.

Neyse ben bunu sevgililer günü için yapmıştım. Bloğuma eklemek için biraz geç kaldım ama olsun varsın. Hem zaten bu sevgililer gününün mantığını bir türlü anlamış değilim, insan sevdiklerini yılda bir gün mü sever. Ama madem bisküvi yapacağım günün konseptine uygun olsun bari dedim. Çayla çok güzel gidiyor benden söylemesi. Kıtır kıtır ağızda dağılan bir lezzet.


Mevlanaya sormuşlar;
" Sevgili nasıl olmalı " diye, 
Mevlana cevap vermiş;
" Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile, sana dayanmalı."



2 yorum: