2 Şubat 2015 Pazartesi

Lahana Kapama
















Lahana Kapama

Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
250 gr dana kıyma veya kavrulmuş et
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane, reyhan
Zeytinyağ















Yemeğimize önce lahanaları haşlayarak başlayalım. Haşlanan lahanaların kalın saplı kısımlarını ayırıp tencerenin dibine dizelim. Neden böyle yapıyoruz derseniz, lahana pişerken tencerenin dibine yapışmasın diye  en altına bir sıra diziyoruz. Lahananın yapraklarını tencerenin kenarlarından dışına sarkacak şekilde tencerenin içine sıralıyoruz.
Bu arada içini hazırlayalım. Tencereye zeytinyağ koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları ve salçayı ekleyip soteleyelim. Kıymayı da katıp kavuralım. Pirinçleri ekleyip biraz daha kavuralım. Üstüne maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup iç pilav gibi pişirelim.
İç harcımızın yarısını lahanaların üstüne dökelim ve kaşıkla düzeltelim. Kalan lahanalardan bir sıra daha dizelim ve kalan iç harcı tekrar lahanaların üstüne dökelim ve kaşıkla düzeltelim. En son kalan lahanalarla üstünü kaplayalım ve dışa sarkan lahana yapraklarını içe doğru kapatalım. Bir bıçak yardımıyla delikler açalım ki, pişerken su içine girebilsin ve daha güzel pişsin. Sıcak suyla salçalı su hazırlayıp kapamanın üzerine dökelim. Kapağını kapatıp orta harlı ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ben kavrulmuş etle yaptım ve sonuç mükemmeldi. Biraz tembel işi gibi görünsede klasik lahana sarmasından sıkılanlar için güzel bir alternatif.

0 yorum:

Yorum Gönder