7 Şubat 2015 Cumartesi

Patatesli Rulo Börek
















Patatesli Rulo Börek

Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, istenirse kırmızı pul biber 
İlk önce patatesleri rendeyelelim. İçine yumurta ,tuz, karabiber ve diğer sıvı malzemeleri katıp iyice karıştıralım.Harcımızı üçe bölelim.














Yukarıda görüldüğü gibi yufkayı tezgaha serelim ve iç harçtan yufkanın her yerine eşit bir şekilde elimizle sürelim. Üç yufkayı da aynı şekilde bir kat yufka, bir kat iç harç olacak şekilde hazırlayalım.Sonra çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapalım ve ortadan ikiye bölelim. Buzdolabında 5-6 saat civarında bekletelim. Bu süre sonunda rulolardan ikişer parmak eninde dilimler keselim ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içine kesilen kısım üstte kalacak şekilde dizelim ve üzerine hiç bir şey sürmeden 175 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Eğer buzdolabında bekletmezsek yufkalar kesilirken dağılacaktır. Veya hemen tüketmeyeceksek derin dondurucuya atıp, pişirmeden yarım saat kadar önce çıkarıp dilimleyerek pişirebilirsiniz.














Sen anılması güzel bir söz ol.
Çünkü insan, kendi hakkında söylenen güzel sözlerden ibarettir.
                                                                          Hz.Mevlana

0 yorum:

Yorum Gönder