21 Şubat 2015 Cumartesi

Bitli Kurabiye
















Bitli Kurabiye

Malzemeler:
1 paket ( 250 gr ) hamurişi margarin, oda ısısında
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı toz şeker
Aldığı kadar un
Pudra şekeri

Bugün size az malzemeli ama çok çok lezzetli bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Hemde çok bereketli. 

Kurabiyemize susamları kavurarak başlayalım. Susamları teflon tavada rengi değişinceye kadar kavuralım ama karartmayalım. Soğumaya bırakalım. Oda ısısındaki yağı elimizle biraz yumuşatalım ve içine toz şeker ile kavrulmuş susamı ekleyip  güzelce karıştıralım. Unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirelim. Pişirdikten sonra soğuyunca üstüne isterseniz pudra şekeri ekerek veya ekmeden sade tüketebilirsiniz. Her iki türlüde çok nefis.

Tadanlar içinde tahin mi var diye sordular. İnsan yedikçe yemek istiyor.

Bana diyorlar ki;
" Eskiden böyle değildin, artık içine kapanıksın "
Cevap veriyorum;
" İçindekiyle yetinen gönlüm, sizi ne yapsın. "
                                                             Hz.Mevlana




0 yorum:

Yorum Gönder